tiistai 5. marraskuuta 2013

Kakkukahvilla

Päivä oli monille kirkolliskokousedustajille välipäivä, sillä ohjelmassa oli tilaa valiokuntatyöskentelylle. Koska useat valiokunnat pääsevät tällä viikolla melko vähällä, monille se tarkoitti vapaa-aikaa. Tosin koko päivän jatkunut vesisade saattoi kaventaa päivän puuhia. Talousvaliokunta sen sijaan teetti meille jäsenille töitä aamusta asti. Kuultavana olivat kirkkoneuvokset, heidän joukossaan uusi työmarkkinajohtaja Vuokko Piekkala. Pätevän oloinen nainen, sanoisin.

Saimme myös ensi käden tietoa tulevasta kirkon vaalikampanjansta "Usko hyviin tekoihin". Jos suunnitelmat etenevät hyvin, saamme seurakuntiin mielenkiintoisen vaalimateriaalin ja ideoita sen toteutukseen.

Lyhyt täysistunto kävi lähetekeskustelun seurakuntavaalien vaalitapojen kehittämisestä ja nettiäänestyksestä sekä pappisasessorin kelpoisuusvaatimusten muuttamisesta. Jos esitys menee läpi, asessoriksi ovat tulevaisuudessa kelpoisia kaikki virassa olevat ylemmän pastoraalitutkinnon suorittaneet papit.

Päivän kohokohta oli ministerin iltapäiväkahvi. Eilinen "pankkivaliokunta" jo mietti, mitähän rouva ministerillä olisi tänään päällä ja mistä hän puhuisi. Tänään kättelimme tyylikkääseen mustavalkoruudulliseen jakkuun sonnustautunutta ministeriä. Ja puheen teemat olivat tärkeitä ja asiallisia. Niistä on vaikea revitellä otsikoita.

Kirkolliskokouksen on otettava toukokuun istunnossa kantaa kolmeen erilaiseen tapaan kompensoida seurakunnille lakisääteiset yhteiskunnalliset tehtävät. Ministerin viesti oli, ettei kirkon pidä vitkutella asiassa, vaan toimia ripeästi, jotta laki saadaan synnytettyä. Valtiolla on valmisteilla myös rahankeräyslain osauudistus, joka mahdollistaa kirkon rahankeräyksen diakonisiin tarkoituksiin. Se hyväksytään vielä ennen vuoden loppua.

Niin ja se kakku! Suklaakakkua banaanitäytteellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti