maanantai 4. toukokuuta 2015

Isoja päätöksiä


Kirkolliskokous aloittaa työnsä virallisesti vasta huomenna, mutta talousvaliokunta on istunut jo sunnuntaista asti. Asioita riittää tällekin viikolle niin valiokunnalle kuin koko kirkolliskokoukselle.

Kirkkohallituksen ja hiippakuntien vuosikertomusten ja tilinpäätöksen lisäksi valiokunnan valmisteltavana on valtionkorvausten jakaminen seurakunnille. Sillä on osittain tuntuvia vaikutuksia seurakuntien talouteen. Useimmille seurakunnille vaikutus on positiivinen.

Suuri Sali keskustelee virsikirjan suomen- ja ruotsinkielisistä lisävihkoista, kirkon avioliittoteologian selvittämisestä, Herra armahda eli kyrien paikasta jumalanpalveluksesta, pappisasessorien kelpoisuusvaatimuksista ja monesta muusta.

Mutta yksi asia on täällä ylitse muiden. Se on käytävillä kaikkien huulilla. Useimmat ovat muodostaneet siitä jo kantansa ja jännitys tiivistyy. Seurakuntarakenneuudistus tulee salin keskusteltavasi keskiviikkoaamuna ja lopullinen päätös tehtänee torstaistan. Edessä on mielenkiintoinen viikko täynnä toivoa, lobbausta, voittoja ja pettymyksiä.

Ulkona paistaa keväinen aurinko. Valkovuokot ilahduttavat provinssin bloggaajaa ja muita idästä ja pohjoisesta tulevia. Tutut ihmiset kävelevät käytävällä. Kokousviikko voi alkaa.

 

1 kommentti:

  1. Terveisiä Rautalammilta neljän hiippakunnan kirkkoherrakurssilta! Täällä melkein löydään vetoa siitä miten rakenneuudistuksen käy. Kävipä niin tai näin, niin jotakin siitä seuraa.
    Mielenkiintoinen viikko, paljon jännättävää: hallituksen kokoonpano, kirkon rakenneuudistus ja jääkiekon MM-kisat :)

    VastaaPoista