keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Likemmäs vai lähemmäs

Oletettavaa oli että Satumaa-tango haastaisi virsiehdotuksia, mutta niin ei käynyt. Tosin edustaja Yli-Autio käytti siitä eilen kymmenen minuutin puheenvuoron, mutta päätti sittenkin olla esittämättä sitä lisävihkoon.

Sen sijaan tango kaikui aamuhartaudessa komeasti! Alla edustaja Niirasen videona.



 
Muutama, etenkin ruotsinkielinen virsi, herätti aamulla vielä intohimoisen keskustelun. Mariologia tyrmättiin, mutta Pikku-Idan kevätlaulu ja kaunis rakkauslaulu Kärlek och himmel tulivat mukaan ruotsinkieliseen lisävihkoon. Suomenkielinen lisävihki hyväksyttiin esityksen mukaan. Nyt myös tiedämme, että likemmäs on lähempänä kuin lähemmäs.

Muuten päivä on kulunut valiokuntatyöskentelyn ja kyselytunnin puitteissa. Kyselytunnilla kysyin, miten ulkoasianosasto jalkauttaa kirkkoliittojen asiakirjoja, ennen muuta juuri ilmestynyttä Luterilaisen maailmanliiton linjausta sukupuolten välisestä oikeudenmukaisuudesta. Asiakirja löytyy kokonaisuudessaan sakastin sivuilta. Kannattaa vilkaista.

http://sakasti.evl.fi/sakasti.nsf/0/DA1B501CC09E109FC22577AE002A3DD8/$FILE/DTPW-WICAS_Gender_Justice-FIN.pdf

Nyt juuri käsitellään kirkkomme lausuntoa Kirkkojen maailmanneuvoston Kirkko-asiakirjasta. Laajennettu puhemiesneuvosto oli vääntänyt pitkään, pitääkö asiasta päättää määräenemmistösäädöksin. Ei pidä. Mutta äänestämään päästiin siitä, saako kristillistä avioliittokäsitystä selvittää vai ei.

Huomenna sitten käsitellään edustaja-aloitetta uudesta avioliittolaista sekä kirkkohallituksen diakonaattiesitystä. Niistä lisää huomenna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti