perjantai 5. toukokuuta 2017

Yhteydestä ja elämästä



Koko aamupäivä käytiin keskustelua avioliittoaloitteesta. Päällimmäisenä on tunne, että se piti tehdä. Paljon asiallisiakin puheenvuoroja kuultiin puolesta ja vastaan. Aloite lähetettiin perustevaliokuntaan, mutta lopuksi piti vielä äänestää, antaako yleisvaliokunta asiasta lausunnon vai ei. Pitkän keskustelun jälkeen olisi ollut kummallista, jos toinen valiokunta ei olisi saanut lausua asiasta lainkaan. Tähän asti kun avioliittoa koskevat aloitteet ovat kulkeneet yleisvaliokunnan kautta. Puherumba venyi kuitenkin niin pitkäksi, että edustajat alkoivat jo lähteä kotia kohti ennen äänestyksen alkua.

Puheissa kuin puheissa kannettiin huolta kirkon ykseydestä. Jos malli kahdesta rinnakkaisesta tiestä tässä asia ei vie eteenpäin, perustevaliokunta joutuu miettimään, mikä sitten. Pääasia, että eteenpäin mennään.

Kirkolliskokous kukitti lopuksi eläkkeelle jäävän piispa Irja Askolan. En valitettavasti enää ollut sitä näkemässä, sillä kone lennätti minut Kuopioon. Nyt täällä isoskoulutuksen keskellä leirikeskuksessa mietin, että tämä aloite oli tehtävä näidenkin nuorten tähden. Olen sen heille velkaa.

Talousvaliokunta alkaa pureutua syksyllä Kipaan liittyviin kysymyksiin. Se ei näy seurakuntalaisten arkipäivässä, meidän työntekijöiden kuitenkin. Mielenkiintoista sekin. Toisenlaista vain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti