maanantai 10. elokuuta 2020

Kokousta koronan varjossa

 


Tästä alkaa tämä kirkolliskokouskausi. Sali on laitettu uuteen, väljempään järjestykseen. Vieraita ei saa olla salissa, eikä opistollakaan. Kaikille on jaettu maskit ja nyt mietitään, pitääkö niitä oikeasti pitää. Avajaisjumalanpalveksessa jo istuimme puolitoista tuntia ilman ja ruokailussa myös. Mutta täysistunnossa ainakin tällä hetkellä näitä pidetään. Lopullista päätöstä siis odotellaan.

Tämä päivä on varattu järjestäytymiseen. Aamulla luovutimme valtakirjat. Sitten linja-auto kuljetti meidät tuomiokirkkoon. Arkkipiispa puhui politiikasta ja kirkosta, kirkolliskokouksen roolista ja edustajien vastuusta. Kiirkko ja politiikka eivät ole kaksi erillistä saareketta. Me täällä olemme kirkon edustajia, emme oman herätysliikkeemme tai hiippakuntiemme edustajia. Tämä on tärkeä muistutus, sillä täällä pieni vähemmistö päättää hiljaisen enemmistön asioista. 

Varapuheenjohtajina jatkaa Seija Kuikka ja toiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Satakunnan entinen maakuntajohtaja Pertti Rajala. En tiedä, millainen keskustelu oli hiippakuntien ryhmissä, mutta äänestystulos enteili jonkinlaista jakaumaa salin sisällä sekin.

Erityisen ilahduttavaa on se, että täällä on tällä kertaa paljon nuoria edustajia. Heitä on paljon enemmän kuin viime kaudella. Me viisikymppiset kuuluimme silloin nuoriso-osastoon, mutta tässä kokoonpanossa olemme ihan vain keski-ikäisiä.

Nyt valitsijamiehet aloittivat työnsä. Me tavan tallaajat lähdemme kävelemään kaupungille. Ilta on kaunis ja aurinko paistaa. Kasvomaskipäivän jälkeen kaipaa raitista ilmaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti