maanantai 7. toukokuuta 2012

Aamu alkoi lupaavasti. Päätin lähteä juoksemaan. Puin päälle lenkkivaatteet. Lenkkareita etsiessäni edessä oli ikävä yllätys. Löysin kyllä kaksi kenkää, mutta toinen niistä oli kokoa 43. Ja ihan niin iso jalka minulla ei ole. Hetken jo mietin, onko tämä huonon päivän ennen.

Raitista ilmaa sai ilman lenkkareitakin. Ja päivästäkin tuli hyvä. Valtakirja ei ollut unohtunut kotiin ja iltapäivällä jo tottuneesti painelin istuntosalin läsnäolonappuloita. Päivän kohokohta oli paitsi Irja Askolan erinomainen saarna, myös arkkipiispan kantaaottava, mutta syyttelemätön puhe kirkon varjoista ja hiljaisuuden historiasta. Vaikka se kohdistuikin ennen muuta vanhoillislestadiolaisuuteen, se samalla kohdistui uskonnollisiin liikkeisiin yleensä - myös seurakuntiimme. Puhe on kokonaisuudessaan luettavissa www.evl.fi/kirkolliskokous

Päivän suurin paine liittyi kuitenkin valiokuntapaikkojen jakoon. Lopulta valitsijamiehet päätyivät aika sopuisasti ratkaisuun. Alunperin toivomani tulevaisuusvaliokunta vaihtui talousvaliokuntaan, mikä tuntuu hyvältä ratkaisulta. Muut hiippakunnan edustajat saivat toivomansa. Valitsijamiehenä sain itse olla vaikuttamassa valintoihin ja näkemässä, että monet asiat voidaan hoitaa myös neuvotellen. Toivottavasti tämä linja jatkuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti