tiistai 8. toukokuuta 2012

Kirkolliskokouksen ihmeellinen maailma jatkui tänään. Kirkkohallituksen toiminta- ja talouskertomus nostatti ihan yleiskeskusteluakin. Pekka Niiranen näpäytti kirkkohallitusta kirkonkirjojen salassapitosäädöksistä, mikä oli ihan asiallista.

Mutta muutakin kuultiin. Itse asiassa esiin tuotiin ensimmäiset teologiset argumentit. Sammeli Juntunen katsoi Pyhä-painopisteen edustavan liian heikkoa teologiaa ja hengellinen elämä verkossa -hankekin keskittyi sisällön sijasta läsnäoloon. Käytävillä näytti olevan aika monta selkään taputtelijaa.

Teksti oli siksi kovaa, että oli puolustettava sekä hanketta että painopistettä ja sen nuoria, mutta raikkaita ja osaavia työntekijöitä. Muuten täällä on ollutkin liberaali-konservatiivi-rintamalla melko rauhallista. Kulissien takana on väännetty kättä kirkkohallituksen täysistunnon edustajien paikoista. Niistä lisää torstaina. Lisäksi sivuttiin kirkon eettistä sijoittamista ja sen kytköksiä aseteollisuuteen.

Onnellinen olen talousvaliokunnasta ja sen tasokkaasta keskustelusta. Osaavia, hienoja maallikkoja ennen muuta!

Ja tietysti ministeri oli täällä tänään ja piti asiallisen puheen - huomautti kirkon loputtomista alistamisvelvotteista ja toivoi, että tämä byrokratia lopulta saataisiin aisoihin.

Ps. Jotkut ovat kyselleet tämän blogin vuorovaikutteisuuden perään. Tähän voi kommentoida, mikäli sinulla on gmail-sähköpostiosoite. Tämä johtuu blogialustan rajoittuneisuudesta. Ehkä vaihdan blogialustaa, mutta tämä viikko valitettavasti menee nyt tällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti