maanantai 13. toukokuuta 2013

Avioliitosta ja aloitteista


Täytyy nostaa hattua arkkipiispalle, joka aina uudelleen ottaa täällä avauspuheissaan kantaa kipeisiin ja vaikeisiin asiohin. Monille tämän päivän avauspuheenvuoro taisi kuitenkin tulla yllätyksenä. Tasa-arvoisen avioliittolain esille nostaminen ja kirkon haastaminen avioliittokäsityksensä päivittämiseen oli toisille miellyttävä ja toisille varmaankin vähemmän miellyttävä asia.

Salissa vallitsi puheen aikana täysi hiljaisuus ja käytävillä kävi jälkeenpäin pienoinen kuhina. Jotkut eivät jaksaneet ymmärtää, miten arkkipiispan nostama Raamatun kehotus "Älä pelkää" tähän oikein liittyy. Minusta liittyy hyvinkin. Eiköhän tuo Raamatun sana ole tarkoitettu meille kaikille siellä, missä joudumme tekemisiin ristiriitaisten ja vaikeiden asioiden kanssa. Saa nähdä, millainen aloite syksyn istuntoon asiasta tulee.

Arkkipiispan puhe löytyy täältä:

http://evl.fi/EVLUutiset.nsf/Documents/40DDCD315E915054C2257B6A002DF701/$file/Arkkipiispan%20puhe%2013%205%202013.pdf


Salissa kuuntelemme nyt lähetekeskustelua edustaja-aloitteista: viestintästrategiasta ja seurakuntamaksuprosentin alentamisesta. Toisaalta kirkkohallituksen oletetaan tekevän uusia strategioita, toisaalta taas toivotaa, että seurakuntien kirkkohallitukselle maksettava tuki alennettaisiin. Hankala yhtälö, sillä kaikki työ maksaa. Strategioita kirkko on pullollaan, mutta niiden toteutuminen on ollut niin tai näin. Ennemminkin ne ovat aikansa kuvia ja siksi kirkkohistorian kannalta ihan merkittäviä dokumentteja.

Tiedotuskeskus ja kirkon tiedotus saavat täällä aina huutia. Niin nytkin. Se kuuluu intohimoa herättävien teemojen sarjaan, josta keskustellessa voi nostaa niin teologista profiilia kuin tyytymättömyyttä aluepolitiikkaankin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti