sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Toinen kevät


Laukku pakattuna ja paperit luettuna lensin tänään Turkuun. Kaksi asiaa kiinnitti heti huomiota: ihana Turun ja turunseudun murre, jolla taksikuski jutusteli matkalla opistolle, ja kukkivat valkovuokkomättäät. Ennen niin jokapäiväiset asiat olivat aikojen saatossa muuttuneet erikoisiksi, mutta kuitenkin kotoisiksi.

Talousvaliokunta kokoontui illalla. Ja lakivaliokuntakin näytti istuvan tänään. Virallinen työskentely alkaa huomenaamuna yhteisellä messulla Maarian kirkossa. Tätä istuntoviikkoa puhututtaa seurakuntarakenne 2015 -esitys ja ennen kaikkea hallintovaliokunnan siihen tekemät muutokset. Aika kaukana ollaan alkuperäisestä ajatuksesta. Siihen palaan vielä monesti viikon aikana.

Talousvaliokunta keskustelee ja antaa mietinnön kirkon keskusrahaston toimintakertomuksesta ja tilinpäätöksestä ja kirkkohallituksen ja hiippakuntien toiminnasta. Samalla saa aika hyvän kuvan siitä, miten kirkkohallitus mieltää tehtävänsä.

Mielenkiintoista sekin. Kokonaisuudessaan edessä on mielenkiintoinen viikko ja odotettavissa kiivaita ja pitkiä puheenvuoroja istunnossa. Mutta täällä on aina riittänyt suklaata pahimpaan väsymykseen, joten eiköhän nytkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti