sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Turussa taas


Vesisateinen, mutta keväinen Turku oli odottamassa lentokentällä. Valko- ja sinivuokot kukkivat. Maa on vihreä ja puut lehdessä. Siis kevät on täällä Kuopiota pidemmällä. Iltapäivän mittaan paikalle alkaa saapua väkeä, sillä monet valiokunnat aloittavat istumisensa jo tänä iltana.

Näin tekee talousvaliokuntakin. Pöydällä on kevään istunnossa aina keskushallinnon tase ja toimintakertomus, mutta tällä kertaa pohdittavana on muutakin. Kirkkohallitus esittää uskonnollisten yhteisöjen yhteiskunnallisista tehtävistä aiheutuvien kustannusten korvaamiseen muutosta. Siis suomeksi sanoen kirkon saamasta yhteisövero-osuudesta halutaan luopumista ja korvata se suoralla valtionavulla. Valtiovarainministeriö ja kirkkohallitus ovat tässä samoilla linjoilla.

Tämän lisäksi viikolla puhututtaa ennen muuta seurakuntarakenne. Valtion Sote-uudistuksen myötä monet ovat valmiita heittämämään kirkon uuden rakennemallin romukoppaan tai siirtämään sitä ainakin myöhemmäksi. Kirkonkellari-julkaisun gallupit eivät lupaa lain etenemiselle hyvää. Lyhytnäköistä sanoisin. Toivotaan nyt vielä kuitenkin ja kuullaan keskustelu salissa.

Lisäksi keskustellaan keskushallinnon uudistuksesta kevytversiona ja toisesta esityksestä, joka haluaa tehdä keskushallintoon suuremman remontin ja miettiä, mihin tehtäviin Kirkkohallituksen pitäisi keskittyä ja mitkä karsia.

Sitten listalla on lapsiasianvaikutusten arviointia - kestoaihe sekin - ja vihkimisen lisäkaavan hyväksymistä kirkollisten toimitusten kirjaan. Puhetta siis tällä viikolla riittää. Meille on ilmoitettu istuntoviikon kestävän lauantaihin asti.

Provinssi bloggaa täältä taas kuulumisia päivittäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti